ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα λεμονιούΤάρτα λεμονιού
25' προετοιμασία
40' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε τη ζύμη της τάρτας με κρέμα λεμονιού και ροδάκινα, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια (όχι εντελώς) ομοιογενή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας επιπλέον νερό.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε τη γέμιση της τάρτας, σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και την άχνη με μια ελαστική σπάτουλα.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Τη μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  4. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας 2 εκ. κενό περιφερειακά.
  5. Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, να δημιουργηθεί ένα στεφάνι ζύμης περιφερειακά και να εγκλωβιστεί η κρέμα.
  6. Τακτοποιούμε τις φέτες ροδάκινου στην επιφάνεια, ακτινωτά ή με όποιον ωραίο τρόπο θέλουμε.
  7. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40 λεπτά ή λίγο παραπάνω.
  8. Αφήνουμε την τάρτα με κρέμα λεμονιού και ροδάκινα να κρυώσει εντελώς, την πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Μυστικά

Για πιο ωραία εμφάνιση, μπορούμε να αλείψουμε στο τέλος τα βερίκοκα με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο, την οποία θα βράσουμε μαζί με λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή και υδαρής. Έτσι θα γυαλίζουν όμορφα και επίσης δεν θα μαυρίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 38.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών