1 ώρα
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 12-14Γέμιση
Διαδικασία
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αδειάζουμε τα 45 γρ. μέσα στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το κακάο, επίσης κοσκινισμένο, το βούτυρο, το αλάτι, την άχνη, την αμυγδαλόσκονη και το αυγό, και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για πολύ λίγο, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Στρώνουμε το φύλλο μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα, και κόβουμε όση εξέχει από αυτά.
Γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Λίγο προτού πάρει βράση το μείγμα, το αποσύρουμε και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα και έπειτα προσθέτουμε λίγα λίγα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τάρτα
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση της τάρτας και από πάνω αδειάζουμε τη σοκολατένια γέμιση.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με κακάο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τη σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.