ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινά κεφτεδάκια με κρασάτη σάλτσαΧοιρινά κεφτεδάκια με κρασάτη σάλτσα
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τους κεφτέδες

Διαδικασία

  1. Για τα τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού ξεκινάμε και σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό, το ούζο, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά και τον τριμμένο πάγο ή το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Πλάθουμε* κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού, βάρους περίπου 25 - 30 γρ.
  5. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσουμε.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι.
  8. Ψήνουμε τους κεφτέδες κατευθείαν από το ψυγείο** για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  9. Συνοδεύουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.

Μυστικά

*  Προτού πλάσουμε τους κεφτέδες, δοκιμάζουμε έναν μικρό κεφτέ, που τον ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να δούμε τι χρειάζεται να προσθέσουμε (αλάτι, πιπέρι, κάποιο μπαχαρικό), ώστε να βελτιώσουμε τη γεύση. ** Ψήνουμε κατευθείαν από το ψυγείο σε καλά προθερμασμένο, δυνατό φούρνο, ώστε να προλάβουν οι κεφτέδες να κάνουν κρούστα και μέσα να παραμείνουν ζουμεροί. Καν’ το νωρίτερα: Το µείγµα µπορούµε να το φτιάξουµε αποβραδίς, ενώ τα κεφτεδάκια τα πλάθουµε αρκετές ώρες νωρίτερα (τα αφήνουµε στο ψυγείο καταπώς περιγράφουµε στη διαδικασία). Τα ψήνουµε µέχρι και 2 ώρες προτού τα σερβίρουµε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT