10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την χοιρινή τηγανιά, σε μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά, ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε κρύο νερό, ίσα να καλύψει τα κομμάτια.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 9-10 λεπτά, μέχρι το νερό να σωθεί.
  3. Τότε ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε το ήδη μισομαλακωμένο κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί στο κέντρο (δοκιμάζουμε έναν κύβο).
  4. Σβήνουμε με το λεμόνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς κάποια κομμάτια και κάποια άλλα να ροδίσουν λίγο.
  6. Ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών