ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και αυγάΤηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και αυγά
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τηγανιά κοτόπουλου με λουκάνικα και μπίρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  4. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το τσίλι και το λουκάνικο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα και από τις δύο πλευρές.
  5. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, με όλα τα υγρά που άφησε στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί με όλα τα υλικά και να ζεσταθεί καλά.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την μπίρα και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών