ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, φορμαέλα και δεντρολίβανοΤηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, φορμαέλα και δεντρολίβανο
15' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια για 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
  2. Ρίχνουμε το σουτζούκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε τον παστουρμά, ανακατεύουμε απαλά και δημιουργούμε 4 κενά.
  4. Εκεί, σε κάθε κενό, σπάμε από 1 αυγό, προσέχοντας να μη χυθεί ο κρόκος.
  5. Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά το ασπράδι με τα αλλαντικά, τα τυριά και τα ντοματίνια.
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 2 λεπτά, ώστε να γίνει ο κρόκος μελάτος και να λιώσουν τα τυριά.
  7. Σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών