ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με χοιρινό μαριναρισμένο σε ρετσίνα και μανιτάριαΤηγανιά με χοιρινό μαριναρισμένο σε ρετσίνα και μανιτάρια
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, φορμαέλα και δεντρολίβανο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με το σκόρδο, μέχρι το λάδι να αρωματιστεί.
  3. Βγάζουμε το σκόρδο (το αφήνουμε στην άκρη, δεν το πετάμε), δυναμώνουμε καλά τη φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  4. Τα αδειάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο, το απάκι, το τυρί και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε ξανά το σκόρδο στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να αρωματιστεί.
  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  8. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο ταψάκι.
  9. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο του τηγανιού, το ρίχνουμε κι αυτό στο ταψάκι και ανακατεύουμε καλά.
  10. Στρώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά στο ταψάκι, σκορπίζουμε από πάνω την πιπερίτσα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
  11. Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, σκορπίζουμε και τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε, την τηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, φορμαέλα και δεντρολίβανο, αμέσως.

Μυστικά

*Αν χρησιμοποιήσουμε και άγρια φρέσκα μανιτάρια, θα τα αναζητήσουμε σε ειδικευμένα καταστήματα και σε ορισμένα καλά μανάβικα και ντέλι. Ανάλογα με την εποχή του έτους, κάθε φορά διατίθενται διαφορετικά είδη. Αυτό το διάστημα θα βρούμε άγρια πλευρώτους (μεταξύ αυτών και το είδος ερίκιο), χρυσές και μαύρες τρομπέτες, ύδνο κυρτό, λακτάριους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών