ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑπάκι τηγανητό σε λάδι καυτερής πιπεριάςΑπάκι τηγανητό σε λάδι καυτερής πιπεριάς

Ένας απλός και γρήγορος μεζές που έχει άλλη νοστιμιά όταν μαγειρεύεται με τις γινωμένες ντομάτες του καλοκαιριού. Τη συνταγή μας έδωσε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης του ομώνυμου καφενείου στον Άρδακτο Ρεθύμνου.

 

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το απάκι με φρέσκια ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το απάκι για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και να μαλακώσει, να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να μελώσει η ντομάτα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών