ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυπριακή πίτα με απάκι και σάλτσα γιαουρτιούΚυπριακή πίτα με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού
10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 2 τοστ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σοτάρουμε τα ντοματίνια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το βαλσαμικό και προσθέτουμε το θυμάρι.
  3. Μοιράζουμε τα σοταρισμένα ντοματίνια σε 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ.
  4. Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από 30-40 γρ. απάκι και από 1 φέτα γραβιέρα πικάντικη.
  5. Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα.
  7. Κόβουμε, το τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών