![Χοιρινή τηγανιά με σύγλινο, απάκι και θρούμπι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/02/choirini-tigania-me-syglino-apaki-kai-throympi_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1707300346)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κροστίνι με κατίκι και απάκι, αρχικά ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς – εναλλακτικά τις φρυγανίζουμε σε φρυγανιέρα.
- Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε σε καθεμία ελάχιστο λιωμένο σκόρδο.
- Τις αλείφουμε με το τυρί και σκεπάζουμε με φετούλες απάκι.
- Στην άκρη κάθε φέτας βάζουμε από 1-2 φετούλες ραπανάκι, μερικά σπόρια ροδιού και κομματάκια δυόσμου και τα πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και ξύσμα λεμονιού.
- Ραντίζουμε το απάκι με 1-2 σταγόνες καλό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.