ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈτοιμα ταρτάκια με κατίκι και καπνιστή πέστροφαΈτοιμα ταρτάκια με κατίκι και καπνιστή πέστροφα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κροστίνι με κατίκι και απάκι, αρχικά ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς – εναλλακτικά τις φρυγανίζουμε σε φρυγανιέρα.
  2. Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε σε καθεμία ελάχιστο λιωμένο σκόρδο.
  3. Τις αλείφουμε με το τυρί και σκεπάζουμε με φετούλες απάκι.
  4. Στην άκρη κάθε φέτας βάζουμε από 1-2 φετούλες ραπανάκι, μερικά σπόρια ροδιού και κομματάκια δυόσμου και τα πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και ξύσμα λεμονιού.
  5. Ραντίζουμε το απάκι με 1-2 σταγόνες καλό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT