ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια ανατολίτικα γεμιστά με λαχανοσαλάταΜπιφτέκια ανατολίτικα γεμιστά με λαχανοσαλάτα
30' προετοιμασία
14' ψήσιμο
Σύνολο: 44'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπιφτέκια

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα, πρώτα ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.

Γέμιση

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Πιέζουμε κάθε μπιφτέκι στο κέντρο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα.
  3. Ξαναπλάθουμε στο αρχικό τους σχήμα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
  4. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Merlot ή ένα Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών