15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζέςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά με σύγλινο, απάκι και θρούμπι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το χοιρινό, το φασκόμηλο, αλατοπίπερο και 2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μισομαλακώσει το χοιρινό.
- Ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε το χοιρινό για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει έντονα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σύγλινο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Περιχύνουμε με τον πορτοκαλοχυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα, το μπούκοβο και το θρούμπι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε το απάκι, τον μαϊντανό, τα φετάκια πορτοκαλιού, το ραπανάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.