ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με σπαράγγιαΤηγανιά με καπνιστή μπριζόλα και σπαράγγια
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά με σύγλινο, απάκι και θρούμπι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το χοιρινό, το φασκόμηλο, αλατοπίπερο και 2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μισομαλακώσει το χοιρινό.
  3. Ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε το χοιρινό για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει έντονα από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το σύγλινο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  5. Περιχύνουμε με τον πορτοκαλοχυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
  6. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα, το μπούκοβο και το θρούμπι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σκορπίζουμε το απάκι, τον μαϊντανό, τα φετάκια πορτοκαλιού, το ραπανάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών