40'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 58'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη τηγανιά με καπνιστή μπριζόλα και σπαράγγια ξεκινάμε και κόβουμε και πετάμε 2 - 3 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών, το σημείο δηλαδή που δεν είναι τρυφερό.
- Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τον κορμό των σπαραγγιών που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για να ξεφλουδίσουμε τα καρότα ή τις πατάτες, ώστε να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες.
- Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε 2 - 3 κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά το αλλαντικό με τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε μετά τα σπαράγγια, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και αλάτι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για άλλα 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 6 - 7 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές τσακιστές και τσίπουρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 72.