40' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 58'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε και πετάμε 2 - 3 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών, το σημείο δηλαδή που δεν είναι τρυφερό.
  2. Στη συνέχεια,«ξεφλουδίζουμε» τον κορμό των σπαραγγιών που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για να ξεφλουδίσουμε τα καρότα ή τις πατάτες, ώστε να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες.
  3. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.
  4. Κόβουμε τα σπαράγγια σε 2 - 3 κομμάτια.
  5. Ζεσταίνουμε το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά το αλλαντικό με τα σκόρδα.
  6. Προσθέτουμε μετά τα σπαράγγια, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και αλάτι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για άλλα 3 - 4 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 6 - 7 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές τσακιστές και τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 72.

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών