30' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπιφτέκια

Για τη γέμιση

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Μπιφτέκια

  1. Για τα μπιφτέκια, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και προσθέτουμε και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του.
  3. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σοτάρουμε το απάκι και τα μανιτάρια στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Μπιφτέκια

  1. Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
  3. Κάνουμε στο καθένα μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση και πλάθουμε ξανά, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
  4. Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια γεμιστά με απάκι και μανιτάρια με τη λεμονάτη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών