Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα μπιφτέκια
Για τη γέμιση
Για τη λεμονάτη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Μπιφτέκια
- Για τα μπιφτέκια, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και προσθέτουμε και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του.
- Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση
- Σοτάρουμε το απάκι και τα μανιτάρια στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Μπιφτέκια
- Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
- Κάνουμε στο καθένα μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση και πλάθουμε ξανά, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
- Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια γεμιστά με απάκι και μανιτάρια με τη λεμονάτη σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.