20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Τεμάχια: 5-6Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι, το ροκφόρ (αν βάλουμε - διαφορετικά, καλό είναι να αλατίσουμε ελαφρώς τη γέμιση), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπιφτέκια
- Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
- Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.