20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 5 - 6 τμχ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι, το ροκφόρ (αν βάλουμε - διαφορετικά, καλό είναι να αλατίσουμε ελαφρώς τη γέμιση), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. ΜπιφτέκιαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  4. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τoν κιμά.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ.
  7. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  8. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών