20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 5-6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι, το ροκφόρ (αν βάλουμε - διαφορετικά, καλό είναι να αλατίσουμε ελαφρώς τη γέμιση), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Μπιφτέκια

  1. Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  2. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
  4. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  5. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών