ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, φορμαέλα και δεντρολίβανοΤηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, φορμαέλα και δεντρολίβανο
5' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε απάκι τηγανητό σε λάδι καυτερής πιπεριάς, αρχικά κόβουμε τις πιπερίτσες κατά μήκος στη μέση και πετάμε το κοτσάνι.
  2. Ανάλογα με το πόσο καυτερό ή όχι θέλουμε το αποτέλεσμα, αφαιρούμε μικρή ή μεγαλύτερη ποσότητα από τους σπόρους - όσο περισσότερους αφήσουμε, τόσο πιο καυτερό θα γίνει το λάδι.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπερίτσες και το ελαιόλαδο στον πολτοποιητή (μούλτι) και τα δουλεύουμε για 1 - 2 λεπτά, ώστε να ενωθούν καλά και να προκύψει ένα σχετικά πυκνό λάδι, το οποίο θα έχει απορροφήσει όλη την αψάδα της πιπερίτσας.
  4. Έπειτα, το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.
  5. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε στην πιο δυνατή φωτιά.
  6. 'Οταν κάψει, ρίχνουμε τους κύβους από απάκι, σε δόσεις, και τους τηγανίζουμε το πολύ για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
  7. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Σερβίρουμε, το τηγανητό απάκι σε λάδι καυτερής πιπεριάς, αμέσως.

Μυστικά

Μια ωραία ιδέα είναι να τηγανίσουμε μόνο τους μισούς κύβους από απάκι και στο σερβίρισμα να τους αναμείξουμε με τους υπόλοιπους, ωμούς, καθώς και με κύβους κρητικής γραβιέρας ή με «κύβους φέτας πανέ σε πάστα από πιπεριές Φλωρίνης».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 63.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών