ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμαΜπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αφράτη τηγανίτα φούρνου με φρούτα, μέλι και φυστίκια Αιγίνης είναι σημαντικό να προθερμάνουμε το σκεύος στον φούρνο πριν ρίξουμε τον χυλό. Έτσι, θα ξεροψηθεί αμέσως από κάτω και δεν θα κολλήσει.
  2. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα 20 γρ. λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Αφήνουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C μαζί με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (βαθύ και βαρύ τηγάνι 22 εκ. με μεταλλικά χερούλια ή ένα ίδιας διαμέτρου πυρίμαχο σκεύος).
  5. Βγάζουμε το σκεύος προσεκτικά από τον φούρνο, ρίχνουμε το βούτυρο (2 κ.σ.), σείουμε το σκεύος για να λιώσει και να πάει παντού, και ρίχνουμε το μείγμα, σείοντας και πάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσουν οι άκρες της τηγανίτας.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Μυστικά

Γλυκές ιδέες για γαρνίρισμα Σερβίρουμε το dutch baby πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη ή ραντισμένο με μέλι, πετιμέζι, σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε φρούτα εποχής, λεπτοκομμένα, καβουρδισμένους και χοντροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, γιαούρτι ή λευκά τυριά. Πειραματιζόμαστε με τους συνδυασμούς. Π.χ.: – Μέλι-καρύδια-κανέλα (+ μήλο ή αχλάδι) – Φράουλες-μέλι-φυστίκια Αιγίνης-ξύσμα λεμονιού – Σερβίρουμε με κόκκινη μαρμελάδα-φουντούκια – Φέτα ή κατίκι ή ανθότυρο-μέλι-βερίκοκα-δυόσμος-μαυροκούκι – Γιαούρτι-γλυκά του κουταλιού ή μέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών