20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 30 τμχ.

Διαδικασία

  1. Χρησιµοποιώντας έναν πολυκόφτη ή µπλέντερ, ψιλοκόβουµε τα φιλέτα.
  2. Προσθέτουµε την πάστα κάρι, τη σάλτσα ψαριού και το αυγό, και χτυπάµε για λίγα δευτερόλεπτα ακόµα µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιόµορφο.
  3. Μεταφέρουµε το µείγµα σε ένα µπολ και προσθέτουµε τα φασολάκια και το ξύσµα λάιµ.
  4. Βρέχουµε τα χέρια µας και πλάθουµε τον πολτό σε λεπτές, επίπεδες κροκέτες, πλάτους περίπου 5 εκ., χρησιµοποιώντας περίπου 1 κουταλιά της σούπας µείγµα για την καθεµία. Αν δούµε ότι οι ψαροκροκέτες δεν σφίγγουν, τις πανάρουµε πολύ ελαφρά µε λίγο αλεύρι.
  5. Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά.
  6. Όταν το λάδι φαίνεται να έχει κάψει, ρίχνουµε µία µικρή κροκέτα στο σκεύος. Αν τσιτσιρίσει αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο.
  7. Βυθίζουµε πέντε ή έξι ψαροκροκέτες στο λάδι και τις τηγανίζουµε για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα και από τις δύο πλευρές και να φουσκώσουν καλά.
  8. Τις βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Κρατάµε τις τηγανισµένες ψαροκροκέτες ζεστές, ενώ τηγανίζουµε τις υπόλοιπες.
  9. Τις σερβίρουµε ζεστές, µε γλυκιά σάλτσα τσίλι και αγγουράκι τουρσί.
  10. Σαν παραλλαγή φτιάχνουµε άλλη µία παρτίδα από το µείγµα, αλλά παραλείπουµε την πάστα κάρι. Μαγειρεύουµε όπως παραπάνω και σερβίρουµε τις δύο παρτίδες µαζί.

Μυστικά

* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών