20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 30 τμχ.Διαδικασία
- Χρησιµοποιώντας έναν πολυκόφτη ή µπλέντερ, ψιλοκόβουµε τα φιλέτα.
- Προσθέτουµε την πάστα κάρι, τη σάλτσα ψαριού και το αυγό, και χτυπάµε για λίγα δευτερόλεπτα ακόµα µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιόµορφο.
- Μεταφέρουµε το µείγµα σε ένα µπολ και προσθέτουµε τα φασολάκια και το ξύσµα λάιµ.
- Βρέχουµε τα χέρια µας και πλάθουµε τον πολτό σε λεπτές, επίπεδες κροκέτες, πλάτους περίπου 5 εκ., χρησιµοποιώντας περίπου 1 κουταλιά της σούπας µείγµα για την καθεµία. Αν δούµε ότι οι ψαροκροκέτες δεν σφίγγουν, τις πανάρουµε πολύ ελαφρά µε λίγο αλεύρι.
- Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά.
- Όταν το λάδι φαίνεται να έχει κάψει, ρίχνουµε µία µικρή κροκέτα στο σκεύος. Αν τσιτσιρίσει αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο.
- Βυθίζουµε πέντε ή έξι ψαροκροκέτες στο λάδι και τις τηγανίζουµε για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα και από τις δύο πλευρές και να φουσκώσουν καλά.
- Τις βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Κρατάµε τις τηγανισµένες ψαροκροκέτες ζεστές, ενώ τηγανίζουµε τις υπόλοιπες.
- Τις σερβίρουµε ζεστές, µε γλυκιά σάλτσα τσίλι και αγγουράκι τουρσί.
- Σαν παραλλαγή φτιάχνουµε άλλη µία παρτίδα από το µείγµα, αλλά παραλείπουµε την πάστα κάρι. Μαγειρεύουµε όπως παραπάνω και σερβίρουµε τις δύο παρτίδες µαζί.
Μυστικά
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.