ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανόπιτες ΛήμνουΤηγανόπιτες Λήμνου
10' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τηγανόπιτα με καλαμποκάλευρο και ντοματίνια, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε απαλά να αναμειχθούν.
  3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη σε δίσκο 30 εκ.
  4. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε την τηγανόπιτα και τηγανίζουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  5. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών