40'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κόκκινο τιραμισού, αρχικά βράζουμε τον χυμό φρούτων σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο μισό.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει ασπριδερό και κρεμώδες.
- Προσθέτουμε το ποτό και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια σχετικά σφιχτή κρέμα.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, καθαρίζουμε τον κάδο και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί).
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα τη σαντιγί με την κρέμα μασκαρπόνε.
- Συναρμολογούμε το γλυκό σε ποτήρια χαμηλά ως εξής: κρέμα-σαβουαγιάρ-κρέμα-σαβουαγιάρ-κρέμα.
- Τα σαβουαγιάρ τα βουτάμε προηγουμένως στον χυμό για μερικά δευτερόλεπτα (να βραχούν από το υγρό, αλλά να μη διαλυθούν).
- Γαρνίρουμε με τα κόκκινα φρούτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει λίγο η κρέμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.