ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ παρμεζάνΣουφλέ παρμεζάν
30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ με το κοτόπουλο που περίσσεψε, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160° C
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε τα φουντούκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία και τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 170° C.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, μετά από περίπου 2 λεπτά, και να αλλάζουν χρώμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς για περίπου 7 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κάρι ή την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και να ροδίσει η επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών