Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:
10'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'
Διαδικασία
- Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι στον χειροκίνητο κόφτη, το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, την κέτσαπ, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε τον κιμά στην πρέσα για μπιφτέκι που θα δώσει το κατάλληλο σχήμα, πάχος αλλά και τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
- Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Λαδώνουμε το σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, Βάζουμε τα μπιφτέκια και τα «ψήνουμε» για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς θέλουμε (λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο μέτρια ψημένα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
- Αλείφουμε τα μισά ψωμάκια με μαγιονέζα και από πάνω βάζουμε τα φύλλα σαλάτας, το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε.