Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Χειροκίνητος Κόφτης Κρεμμυδιών Tescoma

Πρέσα για Μπιφτέκι Küchenprofi 12cm

Μαντεμένια Γκριλιέρα Küchenprofi 26x26x3,5cm

 

10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι στον χειροκίνητο κόφτη, το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, την κέτσαπ, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  2. Τοποθετούμε τον κιμά στην πρέσα για μπιφτέκι που θα δώσει το κατάλληλο σχήμα, πάχος αλλά και τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Λαδώνουμε το σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, Βάζουμε τα μπιφτέκια και τα «ψήνουμε» για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς θέλουμε (λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο μέτρια ψημένα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
  5. Αλείφουμε τα μισά ψωμάκια με μαγιονέζα και από πάνω βάζουμε τα φύλλα σαλάτας, το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια.
  6. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών