20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την αμμωνία, το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο, το ειδικό εξάρτημα για ζύμες. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. (Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι.)
  4. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170° C και στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Πλάθουµε µε τη ζύμη μεγάλα (με εξωτερική διάμετρο περίπου 6 - 7 εκ.), στρογγυλά κουλούρια και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
  6. Ψήνουµε για περίπου 15 - 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς αλλά να μη ροδίσουν.
  7. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Τα ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών