ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπιτικός χαλβάς του μπακάλη με ταχίνι, φυστίκια, μέλι και ροδόνεροΣπιτικός χαλβάς του μπακάλη με ταχίνι, φυστίκια, μέλι και ροδόνερο
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για τους τραγανούς λουκουμάδες, ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και το 1 κουταλάκι μέλι.
  2. Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει γρομπαλάκια ο χυλός.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30-45 λεπτά (αναλόγως πόσο ζεστή είναι η ατμόσφαιρα).
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  7. Ανακατεύουμε συνέχεια με τρυπητή κουτάλα, μέχρι οι λουκουμάδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Τότε τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  9. Η πρώτη δόση συνήθως δεν βγαίνει τόσο καλή όσο οι επόμενες.
  10. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο λουκουμάδες, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  11. Προτιμάμε να τους ρίχνουμε στο τηγάνι λίγους-λίγους, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
  12. Σερβίρουμε, τους τραγανούς λουκουμάδες, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.

Μυστικά

Αντί για μέλι, περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μερέντα, την οποία πρώτα ζεσταίνουμε ελαφρώς για να την κάνουμε πιο υγρή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών