25'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα ψάρια
Για τη σκορδαλιά μαϊντανού
Διαδικασία
Σκορδαλιά μαϊντανού
- Για να φτιάξουμε τον γαύρο πανέ, ξεκινάμε με τη σκορδαλιά μαϊντανού.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ψωμί με τον μαϊντανό και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το ξίδι και το λεμόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα και σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σφιχτή σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Ψάρια
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το σκεύος κατά το 1/4 και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα αναμειγνύουμε σε ένα πιάτο όλα τα υλικά εκτός από τα ψάρια.
- Περνάμε τα ψάρια από το μείγμα, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρισμα
- Σερβίρουμε με βραστά φασολάκια και τη σκορδαλιά μαϊντανού.
Χωρίς προβληματισμούς: μια παγωμένη ρετσίνα!