ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣγλυκό κουταλιού κάστανοΓλυκό κουταλιού κάστανο
1 ώρα προετοιμασία
45' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ξεκινάμε βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα ροδοπέταλα και τα βράζουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό και να έχουμε ένα βαρύ σιρόπι.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το ξινό με το νερό.
  4. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε το γλυκό τριαντάφυλλο σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών