![Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/pasta-flora-me-marmelada-verikoko_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1693419278)
1 ώρα
προετοιμασία
45' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Διαδικασία
- Για το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ξεκινάμε βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα τα ροδοπέταλα και τα βράζουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό και να έχουμε ένα βαρύ σιρόπι.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ξινό με το νερό.
- Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε το γλυκό τριαντάφυλλο σε αποστειρωμένα βάζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.