Υλικά

Μερίδες: 30 τμχ.

Για το στόλισμα

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα και να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το ξύσμα, το ρούμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ή μέχρι να σφίξει το μείγμα ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε.
  3. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και σε ένα άλλο τα αμύγδαλα. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνουμε μικρές δόσεις με ένα κουταλάκι και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, «βρέχουμε» τα δάχτυλα μας με λίγο μπράντι ή χυμό. «Περνάμε» κάθε μπαλάκι από το Κακάο ή από τα αμύγδαλα και το γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό και βάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών