ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με ανοιξιάτικα χόρτα και φρέσκο τυρίΤάρτα με ανοιξιάτικα χόρτα και φρέσκο τυρί Τσουκνιδοκεφτέδες κάνουν την άνοιξη σε πολλά χωριά της Ελλάδας. Είναι αρωματικοί και με γλυκιά, χορταρένια γεύση, ένας μεζές-μάλαμα.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τους τσουκνιδοκεφτέδες ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  2. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τα μαζεύουμε σε ένα μπολ.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε την τσουκνίδα, το σπανάκι και τα μυρωδικά. Τα αλατίζουμε πολύ καλά με ανθό αλατιού και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας, μέχρι να βγάλουν αρκετά υγρά, και τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν – τα υγρά τα μαζεύουμε σε ένα μπολ.
  4. Όταν και τα δύο μείγματα στραγγίξουν πολύ καλά, τα ενώνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  5. Σε άλλο μπολ βάζουμε το πρόβειο γιαούρτι και τα υγρά που έχουμε συλλέξει (περίπου 50 ml από το καθένα) και προσθέτουμε όσο από το αλεύρι χρειάζεται για να κάνουμε έναν πολύ σφιχτό χυλό, στον οποίο προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την τριμμένη δάφνη.
  6. Προσθέτουμε αυτόν τον χυλό μέσα στα χορταρικά και ανακατεύουμε καλά.
  7. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε τους τσουκνιδοκεφτέδες σε καυτό ελαιόλαδο που να τους καλύπτει μέχρι τα 3/4, χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά. Είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν ολόγυρα, σε περίπου 4-5 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών