Πεντανόστιμες μες στην απλότητά τους, ειδικά όταν γίνονται με φρέσκα, ντόπια τυριά.

20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 15 - 16

Για τη γέμιση

Για το φύλλο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του φύλλου, ζυμώνουμε καλά ώσπου να ενωθούν και να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  2. Παράλληα σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα.
  4. Ανοίγουμε φύλλο όπως για λεπτή πίτσα, περίπου 0,5 εκ., κόβουμε με ένα πιατάκι φρούτου δισκάκια φύλλου και βάζουμε στο καθένα περίπου 2 κουταλιές γέμιση.
  5. Αφήνουμε περίπου ένα δάχτυλο περιθώριο γύρω γύρω για να γυρίσουμε το φύλλο και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, χωρίς όμως να το κλείσουμε αλλά αφήνοντας την τυρένια ακάλυπτη, γυρνάμε δηλαδή το φύλλο 2-3 εκ. ίσα ίσα να καλύψει τις άκρες της γέμισης.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.

Στο ποτήρι μας: Λευκά, δροσερά και φρέσκα και φυσικά, μπίρα!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών