ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΘρακιώτικο τυρόψωμοΘρακιώτικο τυρόψωμο
20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: 15 - 16

Για τη γέμιση

Για το φύλλο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τυρένια Φολεγάνδρου, αρχικά αναμειγνύουμε, σε ένα μπολ, τα υλικά του φύλλου και ζυμώνουμε καλά ώσπου να ενωθούν και να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  3. Παράλληλα σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα.
  6. Ανοίγουμε φύλλο όπως για λεπτή πίτσα, περίπου 0,5 εκ.
  7. Κόβουμε με ένα πιατάκι φρούτου δισκάκια φύλλου και βάζουμε στο καθένα περίπου 2 κουταλιές γέμιση.
  8. Αφήνουμε περίπου ένα δάχτυλο περιθώριο γύρω γύρω για να γυρίσουμε το φύλλο και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, χωρίς όμως να το κλείσουμε αλλά αφήνοντας την τυρένια ακάλυπτη, γυρνάμε δηλαδή το φύλλο 2-3 εκ. ίσα ίσα να καλύψει τις άκρες της γέμισης.
  9. Ψήνουμε, την τυρένια, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.

Λευκά, δροσερά και φρέσκα και φυσικά, μπίρα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών