
1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τους τζιγεροσαρμάδες, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τη συκωταριά για 7-8 λεπτά, ξαφρίζοντας καλά. Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τη συκωταριά και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, όλα τα μπαχαρικά, ανθό αλατιού και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 300 ml νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Κόβουμε τις μπόλιες σε κομμάτια με μέγεθος τέτοιο ώστε το καθένα να μπορεί να τυλίξει 2 γεμάτες κουτ. σούπας από το μείγμα. Τα γεμίζουμε, τα τυλίγουμε σε πακετάκια και τα πλάθουμε για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο στρογγυλά.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
- Φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.