ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPancakes με μέλι και καρύδιαPancakes με μέλι και καρύδια
10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 10

Σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βάφλες με αλέυρι ολικής άλεσης και γιαούρτι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
  3. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας μέχρι να κάψει καλά και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  4. Για κάθε βάφλα που θα ψήσουμε, ρίχνουμε στη βαφλιέρα 1/2 κούπα από το μείγμα. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανή.
  5. Ψήνουμε και τις υπόλοιπες βάφλες, βουτυρώνοντας τη βαφλιέρα ξανά αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τις βάφλες αμέσως ζεστές ή τις διατηρούμε σε ζεστό φούρνο.

Σερβίρισμα

  1. Όσο είναι καυτή η βάφλα, βάζουμε πάνω της λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, απλώνοντας λίγο με το μαχαίρι. Περιχύνουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να αναμείξουμε τα στερεά υλικά και να φυλάξουμε το μείγμα σε ένα βάζο για κάποια φορά που θα θέλουμε να φτιάξουμε βάφλες γρήγορα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών