![Ροδάκινα ψητά γεμιστά με μελίχλωρο Λήμνου και σύγλινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/rodakina-psita-gemista-me-melichloro-limnoy-kai-syglino-2-gastronomos-420x560.jpg?v=1719329359)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις βανίλιες με τα δαμάσκηνα και το σαλάμι αέρος, κάνουμε ως εξής: Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις βανίλιες με τα φρέσκα δαμάσκηνα.
- Σκορπίζουμε το σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες και τα σουσαμένια παξιμάδια λεπτά, σπασμένα σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και περιχύνουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι βαλσαμικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.