ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με πρασινάδες, καπνιστό γαΐς τυρί και γλυκόξινη σάλτσαΠράσινη σαλάτα με ποντιακό, καπνιστό, τυρί γαΐς και γλυκόξινη σάλτσα
15' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με βερίκοκα ψητά, κρασάτα, με πρασινάδες, μαραθόριζα και ελιές αρχικά, γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια και βυθίζουμε εκεί τη λεπτοκομμένη μαραθόριζα για 15 λεπτά, για να παραμείνει τραγανή και κρουστή.
  2. Τη στραγγίζουμε καλά, τη βάζουμε σε πιάτο, τη ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας από τον χυμό λεμονιού και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Αλείφουμε τα βερίκοκα με λίγο λάδι και τα τρίβουμε με τα κλαδάκια του θυμαριού, για να αρωματιστούν.
  4. Ψήνουμε, τα βερίκοκα, στο γκριλ, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, για 5 λεπτά (ή σε καυτό σκεύος από μαντέμι, αν έχουμε).
  5. Στη συνέχεια, βάζουμε τα βερίκοκα σε πιάτο, τα βρέχουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  6. Βάζουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε τη μαραθόριζα, τον δυόσμο, τις ελιές, τα φιστίκια, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε τα βερίκοκα, περιχύνουμε με το νόστιμο ζουμάκι που έμεινε στο πιάτο τους, θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα και σερβίρουμε τη σαλάτα με βερίκοκα ψητά, κρασάτα, με πρασινάδες, μαραθόριζα και ελιές.

Μυστικά

Αντί τυριού, οι vegans μπορούν να βάλουν αβοκάντο σε λεπτές φέτες, ραντισμένες με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν, ενώ οι λάτρεις των αλλαντικών, μανιάτικο σύγλινο, περί τα 60 γρ., ροδισμένο στο γκριλ για να μαλακώσει και κομμένο σε λεπτές φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών