20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

Λαδολέμονο

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τους χυμούς εσπεριδοειδών και τη μουστάρδα μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα.

Χόρτα

  1. Βράζουμε τα βλίτα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά (al dente) και τα κρυώνουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό (στο οποίο ιδανικά έχουμε προσθέσει και μερικά παγάκια), για να παραμείνουν πράσινα και τραγανά.

Μανιτάρια

  1. Παράλληλα, σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μόνο 1-2 φορές.
  2. Ρίχνουμε στα μανιτάρια το λαδολέμονο και μετά από 1 λεπτό στραγγίζουμε τα χόρτα και τα ρίχνουμε κι αυτά.
  3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο κατά βούληση, ανακατεύουμε, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας και κάποιο λευκό, όξινο τυρί που μας αρέσει (φέτα, καλαθάκι Λήμνου, μανούρι, ξινομυζήθρα κ.ά.). Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, φτιάχνουμε και ένα λευκό ρύζι ή μια απλή ομελέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών