Το βολάκι είναι παραδοσιακό τυρί της Άνδρου σε σχήμα αχλαδιού. Είναι μαλακό, φρέσκο τυρί, συνήθως από αγελαδινό γάλα, με γεύση που θυμίζει φέτα, ενώ όταν ωριμάσει και ξεραθεί, θυμίζει πικάντικο κεφαλοτύρι. Το βρίσκουμε σε παντοπωλεία και ντελί.
![Σαλάτες για βούτες: 6 ζουμάτες συνταγές με τη γεύση του καλοκαιριού](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/Salates-gia-voutes-2-Gastronomos-420x560.jpg?v=1720459150)
Το βολάκι είναι παραδοσιακό τυρί της Άνδρου σε σχήμα αχλαδιού. Είναι μαλακό, φρέσκο τυρί, συνήθως από αγελαδινό γάλα, με γεύση που θυμίζει φέτα, ενώ όταν ωριμάσει και ξεραθεί, θυμίζει πικάντικο κεφαλοτύρι. Το βρίσκουμε σε παντοπωλεία και ντελί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.