40' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια και τυριά, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα ζουμάκια τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για περίπου 20 λεπτά.
  2. Τα αδειάζουμε (χωρίς να τα στύψουμε), σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα βλίτα και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά, τα τυριά, το αναψυκτικό σόδα, τον δυόσμο, τον τριμμένο ηλιόσπορο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός με τη σύσταση της μπεσαμέλ.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο ζεστό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε μικρές δόσεις, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.
  7. Τους γυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά τους.
  8. Στραγγίζουμε κάθε δόση από τους λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια και τυριά σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών