25' ψήσιμο
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε βαθύ μπολ ή ταψάκι τη μουστάρδα, το μέλι, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Βάζουμε μέσα τις χοιρινές μπριζόλες και τις ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε όλο το βράδυ (8-10 ώρες) στο ψυγείο, να μαριναριστούν.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και, χωρίς να τις σκουπίσουμε, τις ψήνουμε σε δυνατή θράκα για περίπου 25 λεπτά, γυρίζοντάς τες 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Συνοδεύουμε με ψημένα καλαμπόκια, πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι.
Μυστικά
Ένας άλλος τρόπος να απολαύσουμε τα καλαμπόκια είναι ο εξής: Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα καλαμπόκια και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο αγελάδος σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε τα καλαμπόκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.