ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές κοτολέτες με μήλα σοτέ και πουρέ καρότουΧοιρινές κοτολέτες με μήλα σοτέ και πουρέ καρότου
25' ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε βαθύ μπολ ή ταψάκι τη μουστάρδα, το μέλι, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  2. Βάζουμε μέσα τις χοιρινές μπριζόλες και τις ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε όλο το βράδυ (8-10 ώρες) στο ψυγείο, να μαριναριστούν.
  3. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και, χωρίς να τις σκουπίσουμε, τις ψήνουμε σε δυνατή θράκα για περίπου 25 λεπτά, γυρίζοντάς τες 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  4. Συνοδεύουμε με ψημένα καλαμπόκια, πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι.

Μυστικά

Ένας άλλος τρόπος να απολαύσουμε τα καλαμπόκια είναι ο εξής: Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα καλαμπόκια και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο αγελάδος σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε τα καλαμπόκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών