20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Μήλα σοτέ

Πουρές καρότου

Διαδικασία

  1. Πουρές: Μαγειρεύουμε τα καρότα στον ατμό (σε ατμομάγειρα ή καλάθι ατμού ή σουρωτό που στερεώνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει - τη σκεπάζουμε για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα). Μόλις μαλακώσουν τα αδειάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Αν ο πουρές βγει υδαρής, τον «στεγνώνουμε» στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τον σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά. Αν βγει σφιχτός προσθέτουμε λίγο γάλα επιπλέον.
  2. Μπριζόλες και μήλα: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη σόγια, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και με αυτό το μείγμα αλείφουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Μόλις το τηγάνι κάψει καλά, βάζουμε τις μπριζόλες και τις ροδίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά και να μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα, ανακατεύοντας πότε-πότε με προσοχή για να μη διαλυθούν. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μήλα και τον πουρέ καρότου. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών