20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Μήλα σοτέ
Πουρές καρότου
Διαδικασία
Πουρές
- Για να ετοιμάσουμε τις χοιρινές κοτολέτες με μήλα σοτέ και πουρέ καρότου μαγειρεύουμε τα καρότα στον ατμό (σε ατμομάγειρα ή καλάθι ατμού ή σουρωτό που στερεώνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει - τη σκεπάζουμε για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα).
- Μόλις μαλακώσουν τα αδειάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά.
- Αν ο πουρές βγει υδαρής, τον «στεγνώνουμε» στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τον σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
- Αν βγει σφιχτός προσθέτουμε λίγο γάλα επιπλέον.
Μπριζόλες και μήλα
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη σόγια, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και με αυτό το μείγμα αλείφουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις το τηγάνι κάψει καλά, βάζουμε τις μπριζόλες και τις ροδίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.
- Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά και να μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα, ανακατεύοντας πότε-πότε με προσοχή για να μη διαλυθούν. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μήλα και τον πουρέ καρότου. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και πιπέρι.