20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες τους. Κόβουμε τις φλούδες σε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα αφήνουμε για 10-12 ώρες να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας στο μεταξύ 2 φορές το νερό.
  2. Σουρώνουμε τα μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις κοχλάσει το νερό τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη 1 κούπα νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 3-4 λεπτά (μετά τον κοχλασμό).
  3. Προσθέτουμε τα μπαστουνάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα όπου τα αφήνουμε να ξεραθούν για περίπου 1 ώρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών