45'
προετοιμασία
10 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το ζελέ φράουλας ξεκινάμε και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις φράουλες, σε δόσεις, μαζί με τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη (ή το σιρόπι αγαύης).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μετρημένο νερό να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα φακελάκια φρουί ζελέ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
- Αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο το εσωτερικό μιας μεγάλης φόρμας για κέικ και αδειάζουμε εκεί το ζελέ.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει καλά.
- Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά στο εσωτερικό της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Αν δεν ξεκολλά το ζελέ, βυθίζουμε τη φόρμα για 10-12 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα.
- Για να σερβίρουμε, στολίζουμε το ζελέ με ροζέτες σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.