ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραγανή τάρτα με μαρμελάδα ροδάκινοΤραγανή τάρτα με μαρμελάδα ροδάκινο
35' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για το ζελέ ροδάκινο βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τον χυμό ροδάκινου, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και τα κομμένα ροδάκινα και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Στη συνέχεια στύβουμε καλά τις ζελατίνες, να στραγγίσουν από το νερό, και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας, π.χ. μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει ή μια φόρμα για ρύζι ή χαλβά.
  5. Αφήνουμε το ζελέ ροδάκινο στο ψυγείο για 3 ώρες, για να σφίξει πριν το σερβίρουμε. Όλη αυτή την ώρα, το ζελέ με τα ροδάκινα θα διαχωριστεί ελαφρώς από την κρέμα και θα δημιουργήσει δύο στρώσεις. Αναποδογυρίζοντας το γλυκό θα έχουμε αυτό το όμορφο εφέ που φαίνεται στη φωτογραφία. Αν η φόρμα μας δεν ανοίγει, θα πρέπει να τη βυθίσουμε σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά και μετά να την αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών