30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψητή μελιτζάνα σε ρολάκια με ρικότα και αρωματικά, ξεκινάμε ραντίζοντας τις πιπεριές με το μισό λάδι.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου (ή ένα τηγάνι με ραβδώσεις) στο μέτριο προς δυνατό και ψήνουμε τις πιπεριές, γυρνώντας τες μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε χονδρές λωρίδες.
- Στρώνουμε τη ρόκα και τις πιπεριές σε μια πιατέλα, ραντίζουμε με 2 κ.σ. λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Ψεκάζουμε τις φέτες των μελιτζανών με ελάχιστο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ (ή στο τηγάνι) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε και το ψωμί και το ψήνουμε, γυρίζοντάς το, μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ρικότα (ή το ανθότυρο), το γάλα, τα μυρωδικά, το ξύσμα, το τσίλι ή το μπούκοβο, λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Απλώνουμε περίπου 1 κουταλιά από το μείγμα της ρικότας σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγουμε, σταθεροποιώντας το ρολάκι μας με μια οδοντογλυφίδα, αν χρειαστεί.
- Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, και σερβίρουμε με τη σαλάτα και το ψημένο ψωμί.