10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: περίπου 1 λίτροΔιαδικασία
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ τα φύλλα από το σπανάκι, την ποικιλία φρέσκων μυρωδικών ή μείγμα με τα ξερά.
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε και 1 λίτρο χλιαρό νερό και χτυπάμε όλα τα υλικά με συνεχή λειτουργία, για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αν δεν έχουμε μεγάλο μπλέντερ, κάνουμε τη διαδικασία στο μπλέντερ που έχουμε, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε μια μέτρια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε στερεώσει μια πολύ λεπτή σήτα ή ένα κομμάτι τουλπάνι * και πιέζουμε καλά για να απομακρύνουμε τα στερεά.
- Βράζουμε το υγρό μείγμα σε μια κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κατά ένα τέταρτο.
- Αποσύρουμε και συμπληρώνουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί, ώστε να έχουμε 1 λίτρο ζωμό.
- Τον χρησιμοποιούμε ή τον φυλάμε στην κατάψυξη.
Μυστικά
* Τουλπάνι θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ραπτικής ή είδη κουζίνας.