10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ τα φύλλα από το σπανάκι, την ποικιλία φρέσκων μυρωδικών ή μείγμα με τα ξερά. 
  2. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε και 1 λίτρο χλιαρό νερό και χτυπάμε όλα τα υλικά με συνεχή λειτουργία, για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αν δεν έχουμε μεγάλο μπλέντερ, κάνουμε τη διαδικασία στο μπλέντερ που έχουμε, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε μια μέτρια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε στερεώσει μια πολύ λεπτή σήτα ή ένα κομμάτι τουλπάνι * και πιέζουμε καλά για να απομακρύνουμε τα στερεά.
  5. Βράζουμε το υγρό μείγμα σε μια κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κατά ένα τέταρτο.
  6. Αποσύρουμε και συμπληρώνουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί, ώστε να έχουμε 1 λίτρο ζωμό.
  7. Τον χρησιμοποιούμε ή τον φυλάμε στην κατάψυξη.

Μυστικά

* Τουλπάνι θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ραπτικής ή είδη κουζίνας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών