Φαγητό της ώρας «σημαίνει» όποιος προλάβει!

10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μπολ σερβιρίσματος στο ψυγείο. Στην υπόλοιπη ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις μπριζόλες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10 - 15 λεπτά, να μαριναριστούν.
  2. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.
  3. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (πετάμε όση έμεινε στο μπολ), τις βάζουμε σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τη μαρινάδα - σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και ντοματοσαλάτα.  
  4. Στο ποτήρι μας μια Ραψάνη ή μια Γουμένισσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών