«Κόπτετε 1/2 οκά ντομάτες, τηγανίζετε καλώς με βούτυρον. Μετά ταύτα τρίβετε 80 δράμια τυρόν, πετροσέλινον (μαϊντανό) ψιλόν, φρέσκα κρόμμυα ψιλά κομμένα, πιπέρι και ήμισυ ποτήριον λευκού οίνου. Βράζετε όλα αυτά εις ήσυχον πυρ, έως ότου ο τυρός διαλυθή. Ρίπτετε 6 – 7 ωά καλώς κτυπημένα, αναμιγνύετε καλώς και αφήνετε να εψηθώσι με ελαφράν πυράν. Τηγανίζετε τεμάχια άρτου και σερβίρετε επ’ αυτών.» Εφημερίς των Κυριών, 25 Ιουνίου 1889

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑσπίκ με καπνιστό σολομόΑσπίκ με καπνιστό σολομό

 

 

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 3

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ζουμερή στραπατσάδα, κάνουμε ως εξής: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Ρίχνουμε τη φέτα, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το κρασί και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
  5. Σερβίρουμε τη στραπατσάδα, πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών