Στραπατσάδα με ντομάτα, φέτα και κρασί, ή αλλιώς «Ωά σάλτσα» όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Κυριών στις 25 Ιουνίου 1889 από την Καλλιρρόη Παρρέν, την πρώτη ελληνίδα δημοσιογράφο και εκδότρια. H αείμνηστη Εύη Βουτσινά, δοκίμασε τη συνταγή και την επιμελήθηκε. Απολαύστε την!
Για να ετοιμάσουμε τη ζουμερή στραπατσάδα, κάνουμε ως εξής: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ρίχνουμε τη φέτα, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το κρασί και ανακατεύουμε απαλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
Σερβίρουμε τη στραπατσάδα, πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.