ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη είναι η πρώτη γυναίκα σεφ που μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Η σεφ επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

08.10.2021| Updated: 09.10.2021
Φωτογραφία: Κώστας Σωχωρίτης
Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη είναι η πρώτη γυναίκα σεφ που μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη επιμελήθηκε αυτή την Τρίτη το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας. Η τιμητική για την σεφ πρόσκληση έχει και μια τεράστια συμβολική αξία καθώς πρόκειται για την πρώτη γυναίκα σεφ που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο σε επίσημο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου.

«Η πρόσκληση μου έδωσε μεγάλη χαρά. Εκτιμώ πολύ την κυρία Σακελλαροπούλου. Δεν σκεφτόμουν ότι είμαι η πρώτη γυναίκα σεφ που αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, το είδα ως εμπειρία και μαζί με την ομάδα μου -στην οποία υπάρχουν πολλές γυναίκες- το χαρήκαμε πολύ. Θεωρώ πάντως ότι είναι ένα σκαλοπάτι για να πούμε ότι όντως οι γυναίκες είναι ισάξιες σε όλα τα επίπεδα. Παρόλο που πλέον αυτό πρέπει να είναι δεδομένο, υπάρχουν ακόμα σοβαρά θέματα όπως το χάσμα των αμοιβών για παράδειγμα. Χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια», δήλωσε η Κωνσταντίνα Φάκλαρη σχετικά με την ξεχωριστή βραδιά.

Η σεφ επέλεξε να σερβίρει ένα μενού τριών πιάτων: Για την αρχή, μους λευκού ταραμά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου μαζί με ταρτάρ ψαριού με μοσχολέμονο και βατόμουρα. Ακολούθησε κριθαράκι από μελάνι σουπιάς με καραβίδες, κουμκουάτ και σουπιά και έπειτα φαγκρί με άγρια χόρτα, μαραθόριζα, καυτερή πιπεριά, σταφίδες και σάλτσα λεμονιού με πιπερόριζα. Για επιδόρπιο σέρβιρε μια ενδιαφέρουσα μους ελληνικού καφέ με αφρό από λουκούμι τριαντάφυλλο και ροδοπέταλα.

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη επιμελείται τα τελευταία έντεκα χρόνια την κουζίνα του «Αιγιαλός» στη Σαντορίνη, ενώ το Σάββατο 9/10 θα βρίσκεται στο Amanzoe όπου θα μαγειρέψει μαζί με τον Δημήτρη Μελεμενή.

Δείτε εδώ τη συνταγή της Κωνσταντίνας Φάκλαρη: Μαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζο

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών