ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Ελισάβετ

Η Λίλιμπετ δεν είναι πια εδώ. Με αφορμή την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ ανατρέχουμε σε αγαπημένες της συνταγές, όπως αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλυκό.

09.09.2022
Το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Ελισάβετ

Κάθε απόγευμα η Βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε ως γνήσια Αγγλίδα να παίρνει το τσάι της. Πότε με τα διάσημα scones του Μπάκινγχαμ πότε με αυτό το υπέροχο μπισκοτογλυκό σοκολάτας, που, όπως έχει πει και ο προσωπικός της σεφ, Darren McGrady, ήταν το μόνο που εξαφανιζόταν σε χρόνο dt κάθε φορά που το έφτιαχνε. Δεν το αποχωριζόταν ούτε όταν πήγαινε στο κάστρο της στο Ουίνδσορ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο αγαπημένο κοκτέιλ της Λίλιμπετ και η συνταγή τουΤο αγαπημένο κοκτέιλ της Λίλιμπετ και η συνταγή του Μάλιστα δεν ήταν το μόνο βασιλικό μέλος του παλατιού που είχε εθιστεί στο παρακάτω γλυκό, που τόσο πολύ μοιάζει με το δικό μας μωσαϊκό, καθώς και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, το σέρβιρε στον γάμο του. Ο αγαπημένος της εγγονός συνήθιζε να παίρνει πολύ συχνά τσάι με τη γιαγιά του και να απολαμβάνει το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό που η ίδια λάτρευε.

Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα

(Τα παρακάτω υλικά είναι για μια πολύ μικρή φόρμα)

Υλικά (για 4 μερίδες)

115 γρ. κουβερτούρα με 50%-60% κακάο, ψιλοκομμένη

115 γρ. ζάχαρη

115 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο βούτυρο ακόμα για το τσέρκι

1 αυγό

230 γρ. μπισκότα πτι μπερ (οι Άγγλοι κανονικά χρησιμοποιούν μπισκότα βουτύρου για το τσάι)

Για το γλάσο

230 γρ. κουβερτούρα με 50%-60% κακάο, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τσέρκι διαμέτρου 15 εκ. και ύψους περίπου 6 εκ. και το τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και τη ρίχνουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας.

Έπειτα βάζουμε στο μείγμα το αυγό και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να ενσωματωθεί.

Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το σπρώχνουμε να καλύψει όλα τα κενά στον πάτο, γιατί στο τέλος θα αναποδογυρίσουμε το γλυκό και θα πρέπει να είναι ωραία η όψη του.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, οπότε το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί ώσπου να ετοιμάσουμε το γλάσο.

Για το γλάσο

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το γλυκό πάνω σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Με μια παλέτα λειαίνουμε το γλάσο στην επιφάνεια και τα πλαϊνά. Αφήνουμε κατά μέρος έως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών