Το αγαπημένο κοκτέιλ της βασίλισσας ήταν, σύμφωνα με τις αφηγήσεις το Dubonnet. Η ίδια συνήθιζε να απολαμβάνει το συγκεκριμένο ποτό πριν από το δείπνο -μια συνήθεια που απέκτησε από την μητέρα της, η οποία το προτιμούσε σερβιρισμένο με πάγο.

Πρόκειται για μια απλή συνταγή, ουσιαστικά ένα κλασικό μαρτίνι με τζιν στο οποίο το ξηρό βερμούτ αντικαθιστάται με Dubonnet Rouge. Το τελευταίο είναι ένα ενισχυμένο κρασί με κινίνη (το ίδιο συστατικό που συναντάμε και στο τόνικ). Έχει πλούσια γεύση και λίγη παραπάνω γλύκα από ένα συνηθισμένο γλυκό βερμούτ. Δημιουργήθηκε το1846 από τον Γάλλο χημικό και έμπορο κρασιού Joseph Dubonnet ο οποίος προσπαθούσε να κάνει πιο «ευκολόπιοτη» την κινίνη που χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για την ελονοσία.

Παρόλο που το κοκτέιλ έχει περάσει στην αφάνεια τα τελευταία χρόνια, είναι μια έξοχη επιλογή για απεριτίφ.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι (κατά προτίμηση ένα χαμηλό ποτήρι κρασιού ή τύπου κουπέ).
  3. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών