20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοκοράκι με γλιστρίδα καθαρίζουμε τη γλιστρίδα, κρατώντας μόνο τα τρυφερά κοτσάνια και τα φύλλα και ύστερα πλένουμε καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Πλένουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς τον κόκορα και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο κόκορας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τη γλιστρίδα και την καυτερή πιπεριά.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας του κόκορα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών