ΤΑΣΕΙΣ

Πίτσα, ράμεν, σούσι «σιδερωμένα»; Όλα γίνονται βάφλα (κατά το TikTok)

Η μίνι βαφλιέρα είναι η νέα αγαπημένη συσκευή των social media και των απανταχού influencers του κόσμου. Κοινώς... παίζουν «σιδερώνοντας» το φαγητό τους!

21.03.2023
Φωτογραφία: Shutterstock
Πίτσα, ράμεν, σούσι «σιδερωμένα»; Όλα γίνονται βάφλα (κατά το TikTok)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς θα τρώμε το 2023: κοκτέιλ με στρείδια, ζελέ και ube στο τραπέζι μαςΠώς θα τρώμε το 2023: κοκτέιλ με στρείδια, ζελέ και ube στο τραπέζι μας Εντάξει, δεν είναι βάφλες. Αλλά βγαίνουν από βαφλιέρες. Συγκεκριμένα εκείνες τις μίνι βαφλιέρες που κοστίζουν γύρω στα 10 ευρώ. Οι χρήστες του TikTok βάζουν στην πρίζα αυτές τις χαριτωμένες, τόσο δα συσκευές αλλά δεν περιορίζουν τη χρήση τους στην κλασική βάφλα. Η νέα μόδα είναι να χρησιμοποιείς τη βαφλιέρα για να φτιάξεις από ράμεν μέχρι πίτσα και σούσι. Ή πιο σωστά, υβριδικές παρασκευές που θυμίζουν από ράμεν μέχρι πίτσα και σούσι (και ταυτόχρονα βάφλα).

Παράδειγμα: παίρνεις το ρύζι σούσι που έχεις ετοιμάσει και το βάζεις στη βαφλιέρα να γίνει τραγανό. Το βγάζεις. Προσθέτεις ωμό σολωμό, αβοκάντο και σριράτσα. Όχι δεν είναι σούσι. Ούτε και βάφλα. Είναι ωραίο; Δεν ξέρω, αλλά έχει ένα ενδιαφέρον. Σπιτικοί μάγειρες και influencers βάζουν τον τελευταίο καιρό τα πάντα στη βαφλιέρα δημιουργώντας νέα τάση. Με ένα γρήγορο ψάξιμο είδαμε: χοτ ντογκ, μακαρονάδα, νουτέλα (σκέτη!), νουντλς, μότσι, ομελέτα και μερικές δεκάδες ακόμα απρόβλεπτες εκδοχές του νέου βαφλοtrend.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα vintage σερβίτσια είναι τάση και το ελληνικό Instagram ψαρεύει μαργαριτάριαΤα vintage σερβίτσια είναι τάση και το ελληνικό Instagram ψαρεύει μαργαριτάρια

Υπάρχει μάλιστα και ξεχωριστή υποκατηγορία της συγκεκριμένης τάσης, με το όνομα «chaffles» (από το cheese + waffles). Η τελευταία προέκυψε από ανάγκη: όσοι ακολουθούν δίαιτα keto, άρα δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους την κατανάλωση υδατανθράκων, φτιάχνουν ένα είδος, ας πούμε, ψωμιού από τυρί και αυγά χρησιμοποιώντας τη βαφλιέρα.

Αν έπρεπε να σκεφτώ έναν λόγο που η συγκεκριμένη πρακτική έχει γίνει τάση θα έλεγα πως ό,τι βγαίνει από την βαφλιέρα είναι τραγανό, και το τραγανό αρέσει. Επίσης δεν προϋποθέτει κανένα μεγάλο έξοδο: οι περισσότεροι έχουν μάλλον κάπου καταχωνιασμένη μια βαφλιέρα ή, αν θέλουν σώνει και καλά να ακολουθήσουν την τάση δεν χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν τη συσκευή. Και έπειτα είναι εκείνη η στιγμή της… αποκάλυψης που κάνει τη διαδικασία ελκυστική για τα social media.

@waffleboyz86 Corn dog waffle #fyp #fypシ #hotdog #corndog #harrypotter #weekendvibes #dogs #wafflehouse #waffleboyz86 #griffindor #valdomore #hagrid ♬ Harry Potter – The Intermezzo Orchestra

@prepandrally Once you try this, you’ll never eat pasta the same again #prepandrally #pastarecipe #cookinghacks #pastalover #pastatiktok #pastawaffle #easyrecipes #wafflemakerrecipes ♬ Every Kind Of Way – H.E.R.

@hoodmeals Yall gotta try these Waffle Wingz🧇🍗🔥#waffle#wings#viral#trending ♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών